2010. október 3.

A hétvégi foglalkozás képes krónikája

Hol is kezdjem? Annyi mindent készítettünk most hétvégén!
Inkább beszéljenek a képek...

1. Eredetileg egy elég csúnya színű bronz váza volt (sajnos, elfelejtettem lefotózni az eredeti állapotát), ami végül egy szürkészöld színt kapott, fehér antikolással.

 

2. Hozzáfogtunk egy nagyobb üvegvázához, de ez még messze nincs kész - most addig jutottunk, hogy felkentük a repedőpasztát, megszíneztük és felragasztottuk a szalvétát. 
A következő alkalomra maradt a minta és az alap összefestése - meg ki tudja, még mit találunk ki :-)
 
 

3. Faliképek is készültek szép számban, repedőpasztával, Klimt festményével. A legutolsó fázisban kevés arany füstfólia is került rájuk, de ezzel már nagyon nehéz lefotózni... 
Természetesen, a festővászon széle még eldolgozásra vár, festés után bortnit célszerű felragasztani (ami akrilfestékkel átszínezhető, ha nem kapunk a megfelelő színben!).

4. "Azok a bizonyos" barna üvegtányérok is átalakultak a repedőpaszta segítségével. Talán a hetvenes években volt nagy divat a barna üveg étkészlet...

5. A legmunkásabb darab egy nagyméretű fa doboz volt, amit 3D porral is díszítettünk (a korábbi "leveles doboz" mintájára). Kilenc óra alatt készült el... A központi minta Sir Lawrence Alma-Tadema festményének részlete, vastag dekupázspapíron, így először ki kellett egyenlíteni a doboz és a papír közötti szintkülönbséget, majd megfestettük a minta körüli részt. 
A 3D por durva változatával ("gríz" méretú szemcsék) elkészítettük a rusztikus keretet, felragasztottuk a leveleket, és természetesen, ezt is meg kellett festeni, hogy összhangban legyen a mintával. Végül felragasztottuk a 3D golyókat is.
 
 
 

6. Készült egy rusztikus mdf doboz is.  Egy nagyon egyszerű és gyors festési technikával elkészítettük az alapot, amire felragasztottuk a papírból kivágott mintát, antikoltuk, majd a fedelére girland-mintát rajzoltunk.

 Ráadásul, két meglepi is volt! Az egyik, hogy Vera elhozta megmutatni a kedvenc pulóverét (saját gyártás), amire különleges, dekupázsolt gombokat varrt és egy karkötőt is készített hozzá. 
Vera "nagy bánatára" a szép pulóver komplikált kötésmintáját senki sem veszi észre, na de a gombokat ...!!!
A gombok és a karkötő elkészítéséhez dekupázspapírt használt (azért az is megmelegítette a szívemet, hogy az egyik saját tervezésű papírom volt) és a több réteg lakk a mosást is jól bírta.

A másik meglepi egy nagyon finom tortaszelet volt, amivel többszörös szülinapot ünnepeltünk. Kevés almalikőrrel is koccintottunk - ettől csak jobban ment a munka...


Bővebben a felhasznált alapanyagokról (repedőpaszta, 3D por és 3D golyó)

Photobucket

1 megjegyzés:

eda írta...

Prekrasno!!! Pozdrav iz Hrvatske

Recommended Post Slide Out For Blogger