2011. március 18.

Csak pár gondolat - néhány munka kapcsán

A múltkoriban kaptam néhány kész munkáról készült fotót, hogy mondjak róluk pár gondolatot.
A válasz talán többeket is érdekelhet.
A tárgyak mindegyike ezek nélkül is megállja a helyét, csak pár gondolatébresztő szempontot szeretnék hozzátenni.
Ez a cikk, természetesen, úgy jöhetett létre, hogy a fényképek küldője ehhez előzetesen hozzájárult. (Köszönöm! :-)

1. Gyümölcsöstál
A tálca díszítésének kiválasztásakor érdemes pár szempontot mérlegelni. A tálca mdf-ből készült.
- "Alkatát" tekintve, elég robusztus, a pereme, bár kivágott, mégis vastag, így összhatásában jó masszívnak hat. A hozzá választott minta finom és részletgazdag. A kettő, ebben az értelemben, nincsen teljes összhangban.
- Ehhez a tálcához jobban illene a shabby chic stílusú díszítés, mert ő maga is ilyen.
- A minta egy negyed szalvéta, amit festéssel ki kellett egészíteni a belső peremig. A jobb oldalon, az angyalkák mögötti zöld és pirosas részek a festés. Fotón nem minden részlet jön ki, de amit látunk az az, hogy picit elválik a szalvétától, kompaktabbnak hat. Ezen úgy lehet javítani, hogy a színeiben teljesen jól megfestett alsó és fölső sarokba vissza kell hozni pl. a sárga háttér foltjait, mind színében, mind pedig méretében! A foltok bézs, vagy fehér színűek. Természetesen, ilyenkor mindig vissza kell festeni a szalvéta mintájára is (ez ebben az esetben meg is történt).

2. Karkötő
A girlandok megrajzolása - mint tudjuk :-) - csak a gyakorláson múlik. De nem kell addig sem  félretenni őket, amíg nem lesznek szép szabályosak, csupán arra kell törekedni, hogy a karkötőn láthatónál kicsit zsúfoltabban rajzoljuk fel őket.  Így "elmossuk" az esetlegesen becsúszott hibákat és ezek egyáltalán nem fognak látszani (csak mi tudjuk, hogy ott vannak).

3. Ikonszerű kép
Ide csak egy megjegyzés: az ikojellegű dekupázspapír egy foltosan megfestett alapra került. Érdemes meggondolni az aranyfüst és/vagy az arany metálfesték használatát is. Az arany színnek szimbólumértéke van, ezért mindenképpen autentikusabbnak hat ezzel kiegészítve.

4. Szett
A tolltartó és az üveg is nagyon jók lettek. Ha a tárgyakat szettben képzeljük el, akkor az azonos mintán (vagy minta részletén) túl, ebben az esetben pl. a fehér színt vissza kell hozni az üvegen, valamint, az üveg díszítését markánsan meghatározó pasztát át kell vinni a tolltartóra is - így fognak egy egységet képezni. Ez nem könnyű feladat, sőt! Mind technikailag, mind a minták, díszítések elhelyezését tekintve jól feladja a leckét...

Photobucket

0 megjegyzés:

Recommended Post Slide Out For Blogger