2011. március 20.

“Lányos nap” – Ecseri piac

Amikor ma reggel fölkeltem és megláttam, hogy milyen szépen süt a nap, kicsit (nagyon) mérges voltam, mert a tegnapi kirándulásunkon – finoman szólva –, megfagytunk!
Kora reggel találkoztunk az Ecseri Piac bejáratánál (sajnos, a csoportképen nincs rajta mindenki, mert annyira fáztunk, hogy muszáj volt bemennünk, így aki elkavarodott az oda vezető úton, picit később tudott csatlakozni).
Módszeresen átfésültük, és megállapítottuk, hogy nagyon, de nagyon be tudnánk vásárolni… A szívem szakadt meg, hogy néhány szecessziós és art deco tárgyat ott kellett hagyni. Természetesen, ezekhez semmilyen körülmény között sem nyúltunk volna hozzá, hogy átfessük, vagy ilyesmi (jaj!!! – még leírni is rossz!), egyszerűen csak gyönyörűek voltak (és drágák).
ECS_0
A szép régi darabok között azért vannak antiknak kinéző tárgyak is, ezért mindenképpen körültekintően kell vásárolni. Mindenhol lehet (és kell) alkudni, mert van amit fél, vagy egyharmad áron is meg lehet venni.
Mi nem antikvitást kerestünk, hanem főként olyan tárgyakat, amelyeket nyugodt lélekkel átalakíthatunk.
A piacon készült fotókat az alábbi albumban találod. Legszívesebben minden tárgyat lefotóztam volna…
Két darab nagyon tetszett (ezekről nem is készítettem fotót…), az egyik egy laposabb csonkakúp alakú fekete bársony kis táska, aminek a fedelébe, kívülre, be volt építve egy arany szegélyes púderes doboz (nagyon nőcis volt és gyönyörű), a másik pedig egy elefántcsont bross, rózsákkal és gyöngyvirág fejekkel (csodaszép volt – de nem visz rá a lélek, hogy elefántcsontból készült tárgyat vásároljak…)
(Kattints a Teljes album megtekintésére.)
Fél 11 körül végül csonttá fagyva abbahagytuk a kutakodást.
Vásároltunk mindenféle üveget, egy gyönyörű formájú fém termoszt (ebből majd váza lesz), brosst, kis tasikat, zománcozott óra számlapot, porcelán teáskannát, kis fém bödönt, képkereteket, lámpaernyőt, fém kalitkát (egy pár darabról sajnos, nem készült fotó, mert már nem vettük ki az autóból).
Sajnos, a délutáni programra nem mindenki tudott velünk tartani.
Hozzám érve, az első dolgunk egy nagy csésze forró tea volt és mivel többen is finom sütikkel készültek, ezekből jól belaktunk.
A recepteket itt olvashatod
A termosz díszítése az elképzelés szerint nehéz feladat lett volna egy délutánra, ezért ehhez csak hozzáfogtunk, de még hosszú az út a végéig… Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz végül, de majd megkapom a fotóját. A fém bödönömet én is éppen csak elkezdtem.
A délutáni fotókat az alábbi albumban találod.
A festegetésen, beszélgetésen, tapasztalatcserén és sok-sok nevetésen kívül, az utolsó falatig megettük a paradicsomos, sajtos spagettit – finom roséval leöblítve és persze, a nagy bödön tiramisut is.
Estére mindannyian elfáradtunk, de nagyon-nagyon jól éreztük magunkat! Biztosan meg fogjuk ismételni! (Csak legyen picit melegebb…)
Két nagyon kedves ajándékot is kaptam: egy gyönyörű horgolt kosárkát és egy kifújt strucctojást. Margó elmondása szerint, a tojást a férje betonfúróval tudta csak kilyukasztani, annyira kemény. Elnézve a tojást , azt hiszem, hogy könnyebb lehet felfújni egy tucat gumimatracot, mint ezt ki… Meg azt sem értem, hogy ha ennyire kemény a tojás, a kis strucc hogy jön ki belőle… márpedig, valahogy kijön! (Egy strucctojás 30 tyúktojásnak felel meg.)
 ECS_47A ECS_48A ECS_48B

3 megjegyzés:

Margó írta...

Kedves Gabi!

Nagyon köszönöm a kellemes és fantasztikusan hasznos kikapcsolódást. Az üveg nagyon tetszett férjemnek, ma este megmutatom a művemet Angéla lányomnak, aki szintén a decoupage szerelmese. Hamarosan küldöm a sütis receptet. Puszi, Margó

re-kreatív írta...

Kedves Margó!
Mindenki azt írta, hogy jól érezte magát. Csak legyen kicsit melegebb az idő és megismételjük! Puszi, gabi

Klári, Lászlóné írta...

Kedves Gabi!

Hát most egy kicsit irígykedtem, mert ez a
csajos nap nagyon jó ötlet.Nekem nagyon hiány-
zik atársaságotok, mindig jó volt a hangulat
de az ilyen program jobban összekovácsolja a
csapatot.Gabikám gratulálok!

Puszi ! Klári

Recommended Post Slide Out For Blogger