2011. május 17.

Újrahasznosítás - kartondobozok

A vékonyabb kartondobozok bevonása papírral, textillel nem a legkönnyebb feladat, mert a ragasztó nedvességének hatására nagy valószínűséggel meg fognak vetemedni.
Egy új ragasztó nem csak erre a problémára kínál megoldást - de, nézzük sorjában!

Egy most vasárnapi rendezvényen mutatta be a Pentacolor Kft. legújabb termékét, egy gél állagú, vízbázisú ragasztót (a termék neve "Kartonragasztó"), ami széles körben használható, két nedvszívó felület esetében, az alábbiak szerint:
- textil felragasztása pl. kartonra,
- vastagabb albumpapír felragasztása pl. fára,
- selyemszalag rögzítése, anélkül, hogy a ragasztó átütne rajta


Két kartondobozt vontam be textillel.
A ragasztót a felületre nyomva, ujjal könnyen el lehet oszlatni. Pár percet várni kell, hogy szikkadjon és picit kezdjen el "húzni" - ekkor kell rányomni a textilt és az albumpapírt is.

A "klasszikus" dekupázs keretei között csak megszorításokkal használható, mert száradás után is oldódik vízben, így nem lehet csak oldószeres lakkal lekenni! Dekupázspapír felragasztására nem javaslom, mert azonnal összerántja.A nagyobb dobozban csoki volt (elfogyott...) és a tetejére textil borítást tettem, valamint egy ovális fa lapra albumpapírt ragasztottam. Az oldalán bársonyszalag van, ami szerencse, pont olyan széles volt, mint a doboz alsó fele.
Ha a textilen átüt a ragasztó, nem gond, mert víztisztára szárad.
A kisebb doboz oldalát lefestettem olívazöldre, az elejére pedig tettem egy textillel bevont gombot, ami szintén zöld színt kapott.
Hasonló módon cipősdobozok is bevonhatóak, amelyek sok "kacat" tárolásánál tesznek jó szolgálatot!
A textillel bevont dobozokat egy durvább szőrecsettel lehet portalanítani.

Photobucket

0 megjegyzés:

Recommended Post Slide Out For Blogger