2012. augusztus 10.

Graffiti és táska mintás filcből

Nemrégiben benéztem a Stamperia bemutatójára, ami itt volt Budapesten, mert sajnos a júniusi trénertalálkozóra nem tudtam kiutazni.
Néhány, októbertől megvásárolható újdonságot láthattunk, továbbá, nyári, színes tasit lehetett készíteni, mintásan megnyomott filcből (ilyen filc egyébként már kapható). Sajnálom, hogy totális kétbalkéz vagyok, ha varrásról van szó - a tű nem az én műfajom -:( A képekből azért látszik, hogy az elkészítése nem lehet egy nagyon nagy kaland..., viszont nagyon jól néz ki.

AZIZA KARRARA, A STAMPERIA TULAJDONOSA, AZ ÚJ PAPÍROKAT MUTATJA BE ÉPPEN
MARIADELE COLOMBO, VEZETŐ TRÉNER, TÖBBFÉLE FOGLALKOZÁST IS TARTOTT
SIMONA MENTA-val A FILC TÁSKÁKAT LEHETETT ELKÉSZÍTENI

Az újdonságok között vannak, amelyek nagyon tetszenek, pl.:
- igazi sütik dekorálásához használható formák, szaggatók, anyagok, segédeszközök (ezeket a későbbiekben biztosan részletesen is be fogjuk mutatni),
- graffiti stílusú, fiús, amolyan "street design"-os dekupázspapírok - gengszteres, box, foci, kosárlabda, casino stb. témákban. Ehhez a sajátságos dizájnhoz többféle kiegészítő is van: pl. stencilek, gumi- és cement hatású paszták.

Ezekkel már készítettem néhány mintadarabot, itt van pl. egy nagy doboz a "motoros" papírral:

A Kreatív Hobby őszi katalógusába készült még egy nagyon klassz szett, egy New York-os papírral, és ha megjelenik a katalógus, ezt is meg tudom mutatni.
Ezek a papírok nekem stilárisan nagyon bejönnek, de az volt a tapasztalatom, hogy a használatukhoz némi kis útmutatás, vagy támpont majd szükséges, mert az egyes elemeket (amelyek nem vághatóak ki precízen, csak pár közülük) kollázsba kell rendezni és egy jellegében illő, festett háttérrel összehozni. A paszták és stencilek, mindenesetre nagy segítséget jelentenek ebben.

Ha már a Stamperiánál tartok, más téma:
Korábban több tárgyat is készítettem pár Hobby Book-ba (erről akkor be is számoltam - ld. itt), most pedig megnézhetőek azok a kisfilmek, amelyek az elkészítésüket mutatják be, Monica Paruta tolmácsolásában.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Odavagyok a mintás filctől(is)! Hol tudok venni ilyen filcet??? Mihályi Kati

re-kreatív írta...

Szia Kati,
konkrét üzletet nem tudok mondani, de érdeklődj a Pentacolor viszonteladóinál. A listában biztosan van több webáruház is.
http://www.pentacolor.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=48

Névtelen írta...

Kedves Gabi, köszönöm a választ. Ez már reményt keltő, mert azt hittem, hogy csak olasz üzletben tudok venni. Ha sikerül vennem, észre fogod venni! Kati

Recommended Post Slide Out For Blogger