2012. november 8.

NYAKÉK RÉGI LEPEDŐ SARKÁBÓL

Karácsonykor szeretem, ha van egy kis csilivili, ehhez az ünnephez valahogy hozzá tartozik.
A Pentacolor egy nagyon klassz, új pasztát fejlesztett ki, ami "lézeres" részecskéket tartalmaz  - ezek gyönyörűen csillognak a fényben!
... de, hogy mennyire szépen, ezt le nem lehetne fotózni - ha nincs vaku az a baj, ha meg van, akkor az :-)

Készítettem velük több mintadarabot is, üvegtáltól kezdve polisztirol mécsestartóig, de nem tudom őket lefényképezni. Így ez a bejegyzés kb. olyan lesz, mint egy rádióműsor ... elmesélem ...

Ha boltokban keresnéd, a termékcsalád neve az, hogy GLITTERPASZTA.
Nagyon sokféle színben kapható, a világoskéktől a klasszikus arany-ezüstig. Többféle méretű lézeres részecske van a pasztában (persze, nem egy tégelyen belül), pl. a világoskék létezik "finom" és "durva", míg az alap metálszínek "finom", "közepes" és "durva" változatban.
A pink+arany, illetve a világoskék és irizáló, és a lila is nagyon-nagyon szépek, meg mindegyik egyébként. Nem gondoltam, hogy bele tudok szeretni ennyire egy csillámos anyagba :-)

A glitterpasztáról még tudni kell, hogy vízálló (tehát, igen messze van a csillámport tartalmazó ragasztós anyagoktól) - ez azt jelenti, hogy az üvegtárgyak folyóvíz alatt elmoshatóak (lakkozás nélkül is), de több napig nem lehet áztatni.

Pár hasznos infó még:

  • Bármilyen felületre felvihető, üvegtől a fáig.
  • Jobb sötét szín fölé kenni (pl. fekete, sötétzöld, stb), mert a csillogás sokkal jobban érvényesül.
  • Spatulával és ecsettel is felvihető, stencilezhető.
  • Langyos hajszárítóval szárítható.

Jól megválasztva a felkent mennyiséget (a kevesebb mindig több), nagyon szép és látványos darabokat készíthetünk az ünnepekre.

Tettem azért egy tétova kísérletet, hogy valamit mutassak, így alább láthatod egy (szó szerint) lepedősarokból készített ünnepi nyakbavaló képét.Photobucket

0 megjegyzés:

Recommended Post Slide Out For Blogger