2013. december 30.

Boldog Új Évet!

Már tényleg csak pár óra és itt van 2014 ...

Összegyűjtöttem néhány ötletet az óévbúcsúztatóhoz, amelyek megvalósítása még éppen belefér.

1. FEKETE-ARANY DEKORÁCIÓ- A virágdísz mindig meghitté varázsolja a terített asztalt - ehhez bármilyen üveget feldobhatunk metál festékekkel. Ha nem szeretnénk, hogy a dekoráció tartós legyen, akkor közvetlenül az üvegre kell felvinni (mindenféle alapozás nélkül) a festékeket, majd a party végeztével egyszerűen lemosni, kevés áztatás után.
- A pezsgősüveget be lehet vonni arany glitterrel - az üveget be kell kenni (nem túl vékonyan) Pentart mozaik- és kavicsragasztóval, majd rá kell szórni a glittert. Miután megszáradt, fényes lakkal át lehet még kenni (vagy vízzel kicsit meghígított ragasztóval).
- A már nem használatos tányérokat, tálcákat átfesthetjük fekete akrilfestékkel, majd stencillel, vagy kézi festéssel tehetünk rá mintát, feliratot (fehérrel, vagy arannyal). Fekete akrilfesték helyett használhatunk táblafestéket is (Pentart mágnesfesték). Mindkettő alá érdemes alapozót kenni. A táblafestéket nem szabad lakkozni!

2. PUDING ÉS PEZSGŐ


- A házi készítésű pudingot glitteres befőttes üvegben is felszolgálhatjuk.
Glitterrel az eldobható evőeszközök nyelét is bevonhatjuk (lakkozni szükséges!).


- A pezsgős poharakat Pentart opálgéllel pöttyözhetjük - ezt sütőben ki kell égetni, fél óra 130 fokon.
- A poharak talpát akár metálfestékkel, akár füstfólia pehellyel díszíthetjük.3. TÁNCOS LÁBAK ÉS NYAKBAVALÓ


- Nem hátrány a kényelmes cipő, ha egész éjszaka ropnánk a táncot - mozaik- és kavicsragasztó + glitterpor kell hozzá. A két hozzávalót keverjük össze egy tégelyben, majd kenjük fel vastagabban a cipőre. Fekete selyemszalag cipőfűzővel nagyon jó lesz!


- Ha van kéznél Stamperia Texart textilkeményítő, egyedi nyakéket is készíthetünk. Bármilyen textil jó lesz, kell még hozzá glitterpaszta (nagy szemcsés) - itt aranyat és kéket használtam és akrilfesték az alap megfestéséhez, valamint pár gyöngyszem. Hosszabb a száradási ideje!


- A tasinkat is átalakíthatjuk - ezen méterre kapható bolyhos szélű textilcsík van, amit egy kámea hátára ragasztottam.- Levegőn száradó gyurmából, egy kis darab szalvétából és fém veretből is készíthetünk medált! Ajándékba is adhatjuk! A hátára filcet kell ragasztani, így nem fog eltörni!

4. SZÁRAZTÉSZTA GLITTERREL ÉS EGYÉB DEKORÁCIÓ- Készíthetünk girlandot (glitteres) száraztésztából is, amelyet fa csipesszel foghatunk fel.


- Só-liszt gyurma szivek - szalvétával, vagy csak megfestve - dekorációnak is jó, de ajándéknak is!- Az asztal dísze is lehet, de üvegek kupakját is dekorálhatjuk szárazvirággal - ezeket metálfestékkel kentem le először, majd jöhet a glitter.

Boldog Új Évet kívánok!

via: celebrations.com, cuteandcompany.com, marthastewart.com, cdn.shopify.com, threelittlemonkeysstudio.com, 100layercake.com

elvalasztoblog photo elvalaszto780.jpg

1 megjegyzés:

mandala írta...

B.U.É.K. 2014 !

Recommended Post Slide Out For Blogger