2013. december 5.

Óra számlap megfestése stencillel

Ha órát készítenél ajándékba - íme néhány hasznos tudnivaló:


Pár gondolat:

1. Ha római számokat szeretnél az órádra, vedd figyelembe, hogy nem biztos, hogy az összes szám el fog férni, ha 20 cm-nél kisebb óralapod van!


Mivel a stencilek kivágásakor bizonyos távolságokat figyelembe kell venni, a IV, VI, VII, VIII, IX, XI, XII számok elég szélesek lesznek.
Leginkább a VII, VIII és IX számok felfestése okozhat gondot, mert nagyon közel kerülnek egymáshoz.Ezen úgy lehet segíteni, hogy nem az előre kivágott számot használod, hanem pl. az V után te fested fel a három db. I-est, annyira közel egymáshoz, hogy az egyesek talpai összeérjenek, vagyis, ne legyen közöttük hézag. Ha megnézel egy római számlapos órát, szinte mindegyiken így fognak kinézni a több elemből álló számok.A négyes számot nem így kell kiírni "IV", hanem mindig így: "IIII", vagyis négy db. egyes egymás mellett! (Ez azért van, mert egyébként nem lenne egyensúlyban az óra bal és jobb oldala a számok szélességét, jellegét tekintve.)

2. Ha nem szeretnéd az összes számot felfesteni, helyettesítsd egyszerűen felfesthető vonalakkal.

3. Arab számokat tartalmazó stencilt itt találsz.

Stencilhez tupfolóecsetet használj, hogy ne kerüljön festék a lap alá.
Hogy ne mozduljon el a stencil, érdemes visszaszedhető ragasztósprayt használni (Colla Spray), amivel be kell fújni a stencil fonákját egy-két perccel a használat előtt!
elvalasztoblog photo elvalaszto780.jpg

0 megjegyzés:

Recommended Post Slide Out For Blogger