2014. április 15.

Abu Dhabi - 1 . nap

Szeretek megérkezni. Szeretem, amikor kilépek a repülőgép ajtaján és először szippantok a levegőbe.
Tegnap este a jó forró, párás levegő azonnal bekebelezett és mire felszálltam a reptéri buszra, a farmerem rámtapadt, szakadt rólam a viz - csak a légkondi enyhitett a helyzeten.
Mivel már nem kell vizum az Emirátusokba, nagyon hamar átestem az ellenőrzéseken - a múltkor pedig még irisz-szkennelés is volt...
Mielőtt még tovább irnám a szubjektiv naplómat, gyorsan csak annyit, hogy nem tudom most letölteni a mai fotókat, meg holnap megyek majd olyan helyre, amit érdemes feltöltenem - de azért majd a többit is mutatom.
Szóval, végül rámtalált a sofőr tegnap este, aki Dubaiból áthozott Abu Dhabiba, a megérkezés után. Ez egy egyszerű történet lett volna, ha a repülőjegyemen a Wizzair történetesen feltünteti, hogy a gép melyik reptérre érkezik - de erről szó sem volt, igy többen is azt hittük, hogy a "nagy reptérre", de kiderült, hogy neeeeeem, hanem a "kicsire", ami éppen most épül. Ez a kis malőr másfél óra várakozást jelentett, mire összeszedtük egymást mindenféle konspirációt követően.
Az út kb. másfél óra a két város között, a megengedett 120-as sebességet nem igazán lépi túl senki, elég magas a bünti, 30 ezer forintnak megfelelő dirhammal indul.
A szállodám elég központi helyen van, minden fontosabb hely jól megközelithető.
Mivel nagyon meleg van, a gyalogos túra felejtős.
Ma reggel pl. csak át kellett mennem ide, szembe, pénzt váltani és azt hittem, hogy felforr az agyam azon a 200 méteren. A taxi nagyon olcsó - pl a hobbibolttól a szállodáig kemény 450 forintba kerül - mondjuk, nincs túl messze, de annyira közel sem.
Nagyon szeretem ezt a várost. Vannak helyek, ahol az ember csak úgy egyszerűen otthon érzi magát - ez ilyen. Egyáltalán nincs olyan érzésem, hogy idegen országban vagyok. Ennek nagyon egyszerű oka van - de erről majd holnap reggel.
Ja, és a bőröndömet eltörték, nem tudom, hogy megyek vele tovább...
A Wizzairnek persze nincs képviselete, panaszt tehetek - emelt dijas telefonszámra Abu Dhabiból!!!!!?????
A mai napomat a hobbiboltban töltöttem - dolgoztunk, de holnap lesz egy kis szabad időm is.
Az on-line bejelentkezés egyelőre kérdéses...de nem adom fel.

elvalasztoblog photo elvalaszto780.jpg

0 megjegyzés:

Recommended Post Slide Out For Blogger