2014. november 13.

Vintage stílusú üvegek, egyszerűen

Üvegekben nálam sincs hiány!
A konyhám dekorálásán dolgozom, ide készültek ezek az üvegek - egyszerű stenciles technikával, dekorszalaggal és Pentart gyöngypasztával (+ néhány strasszkő, rézveret és levegőn száradó gyurma kellett még).

Mivel a különböző üvegeket az azonos jellegű dekoráció egységbe fogja, elegáns esküvői díszítés is készíthető ilyen módon, amelyek egyedi kiegészítői lehetnek a terített asztaloknak.

Ha pedig az üvegeket megtöltöd házilag készített finomságokkal, vagy akár fürdősóval, fürdőolajjal, kiváló ajándék lesz belőle.
Pár héttel ezelőtt készült az az asztalka is, amelyre az üvegeket szántam ...

A gyöngypaszta száradását hajszárítóval nem érdemes siettetni, jobb, ha szobahőmérsékleten ez magától történik meg. Az üvegek elmosogathatóak lesznek.A kupakokhoz, dugókhoz Pentart DEKOR PAINT SOFT festéket használtam (törtfehéret - ez nálam most a sláger), a díszeket Pentart EXPRESS GLUE-val ragasztottam, a védelmet igénylő felületeket pedig matt vízbázisú lakkal kentem le.
A gyöngypaszta a tégelyben opálos színű, de száradás után teljesen áttetsző lesz, finom stencilmintába is kenhető egy spatula (festőkés) segítségével.Olyan jeges hatása van - karácsonyi díszekhez sem rossz! :-)
elvalasztoblog photo elvalaszto780.jpg

4 megjegyzés:

Veronika írta...

Csodálatosak lettek az üvegek.

Timar Timea írta...

Szia. Nagyon tetszenek az üvegek. Le tudnád írni egy kicsit részletesebben is hogy is készülnek ezek a szépségek?
Köszi szépen :)

re-kreatív írta...

Köszönöm :-)

re-kreatív írta...

Szia, egyszerűen stencillel és spatulával fölviszed a pasztát és hagyod megszáradni ...

Recommended Post Slide Out For Blogger