2014. december 2.

Recycling - konyhai dekoráció fa lapokon

Már régebben készítettem ezt a három lapot, de mindig felbukkan valami, amikor feltúrok egy-egy szekrényt ... eredetileg más minta volt a lapokon, csak újrahasznosítottam őket. :-)
Kis stencil, kis koptatás, kis patina ...

elvalasztoblog photo elvalaszto780.jpg

3 megjegyzés:

Antal írta...

Gabi, Tőled is megkérdezem, hogy a már (évekkel) korábban dekupázsolt, lakkozott tárgyakról hogyan lehet eltávolítani a dekorációt, ha változik a koncepció, ízlés, hangulat, vagy csak nagyon unjuk. Többektől is érdeklődtem egy réz vizeskannám kapcsán, és ezeket az ötleteket kaptam: smirgli, csiszológép, hideg zsíroldó(?!), átfestés, nitrohígító, WD 40, kuka. Ezeken kívül áztattam forró mosogatószeres vízben, kapartam késsel, spaknival, semmi! A nitróval vergődhettem volna zöldágra, bepacsmagolás és kb. 5-10 perces várakozás után spaknival lehetne levakarni, 1 óra vakarászás után egy tenyérnyi darabról tudtam leműteni a dekorálást. És így meggyőződhettem arról, hogy a PENTART termékek valóban vízállóak, és még kiegészíthető a fent felsoroltakkal szembeni ellenállósággal is:-) A Pentacolor javasolta egyébként a csiszolás utáni festést.

re-kreatív írta...

Hát, jobbat nem tudok én se mondani - megcsiszolni, alapozó és új koncepció. Ha ilyen tartós az alap, akkor a későbbiekben sem lesz gond. Viszont, ha már eltávolítottad innen-onnan, javasolom a Pentart Gesso alapozót, ami egy paszta, így a szintkülönbségek eltüntethetőek.

Antal írta...

Köszönöm a választ, nagyon rá kell(ene) majd érnem, hogy vacakoljak még vele. Egyébként Mihályiné Kati vagyok, csak elfelejtettem felülírni a nevet:-) ♥

Recommended Post Slide Out For Blogger