2015. január 26.

Szalvéta felragasztása ráncok nélkül


FRISSÍTÉS
A filmeket (3 db) megtalálod a YouTube csatornámon

A szerdai (január 28., 19.00 óra) "Kívánság-szerda" on-line foglalkozáson két témát dolgozok fel az általatok javasoltak közül:

1. szalvéta felragasztása ráncmentesen - ezt többen is kértétek
Két verzióban szeretném bemutatni, ezért szerdán megmutatom egyféleképpen egy kerámia flaskán, csütörtökön pedig másik módszerrel, egy tálcán - így egy szett lesz belőlük :-).


A "közhiedelemmel" ellentétben, szalvétával a legnehezebb dolgozni - és nem feltétlenül a ragasztástechnika miatt. Amit mutatni fogok, egyszerű, de természetesen, nem az egyetlen üdvözítő módszer, viszont én évek óta így csinálom és tökéletesen működik.

A tapasztalatom továbbá az, hogy akárhol mutattam is meg foglalkozásokon, mindenki elsőre meg tudta csinálni, függetlenül attól, hogy ragasztott-e már szalvétát életében, vagy sem.
Szalvétával dolgozni a festési technika miatt nehéz: ahhoz, hogy a mintának végül ne matrica-hatása legyen, hanem a szalvéta és a festett háttér "együtt" legyenek, meg kell tanulni összedolgozni őket és ehhez bizony festeni kell - és lehet, hogy ez rossz hír :-), de ez maga a dekupázs lényege ... festményszerű hatást elérni papírminta és festés kombinációjával!

(Dekupázspapírnál ez egy picit másképp történik - itt "elég" olykor megfesteni egy hátteret, amire felragasztjuk az előkészített papírt - vannak persze kivételek ... vagyis így nem igaz minden esetre, csak általánosítva.) 2. már nem használt porcelán díszítése - végigmegyünk a lépéseken egy egyszerű kis guberált porcelán vázán szemléltetve a technikákat. Az a cél, hogy használatba vehető tárgy szülessen, vagyis jelen esetben a váza funkcióját ne veszítse el, csak kapjon egy "új ruhát". (Edit kérésére)

Ezzel együtt, egy másik szalvéta ragasztási technikát is megmutatok rajta, ha már szalvétás napot tartunk ... :-)A január 29-i, csütörtöki foglalkozáson folytatom a szalvéta ragasztása témát: készítek egy tálcát egy másik módszerrel (így a flaskából és a tálcából lesz egy szett).
A másik téma a Re-Kreatív ecsetszett részletes bemutatása lesz, amire egyébként már a bemutatandó tárgyak készítése közben is ki fogok térni.


elvalasztoblog photo elvalaszto780.jpg

0 megjegyzés:

Recommended Post Slide Out For Blogger