2015. augusztus 19.

Pop-up DIY Workshop - az meg mi??? A foglalkozásainkat szeptembertől átalakítjuk!

1. RÉSZ

A rohanós hétköznapokon sokszor nehéz elképzelni, hogyan és mikor szakítsunk időt a hobbinkra, azaz magunkra, csak egy-két órát, ami a miénk ...
Látom sok esetben, hogy komoly családi összefogás kell ahhoz, hogy valaki részt tudjon venni egy foglalkozáson - otthon tud-e maradni a férj a gyerekekkel, vagy a nagyszülők vállalják-e őket addig, vagy a két hétvégi szabadnapból feláldozható-e egy arra, hogy csapot-papot otthagyva, valaki beüljön egy egésznapos foglalkozásra, amikor takarítani kellene, vagy vásárolni, vagy csak úgy otthon lenni ...
Ugyanakkor, azt is tudom, hogy kell valamennyi idő, amit olykor magunkra tudunk fordítani, hogy elmerülhessünk abban, amit szeretünk csinálni!

Már gondolkodom egy ideje azon, miként találhatnék megoldást arra, hogy jusson is, maradjon is - mármint, hogy hogyan lehetne lerövidíteni a foglalkozások időtartamát úgy, hogy ne menjen a tartalom rovására.

Nyár elején, más téma kapcsán, többször beszélgettünk Budaházi Brigivel (scrapbook.hu), aki kimondott egy szót, amitől aztán nem tudtam szabadulni: "pop-up store". (Köszi az ötletet, Gigi! :-) )
Ez egy olyan bolt-koncepció, bolt, ami egy ötlet köré szerveződve, csak időnként nyitja meg kapuit és nem is egyetlen állandó helyen. A pop-up store a vásárlás élményét más dimenzióba helyezi, kapcsolódik hozzá kiállítás, performance, termékeladás és az a célja, hogy rövid idő alatt komplexebb élménnyel ajándékozza meg a betérőt.

Így született meg a "Pop-up DIY Workshop" alapötlete.

Egyébként készítettem egy brosúrát, ami összefoglalja 
a Re-Kreatív Kézműves Műhely foglalkozástípusait szeptembertől, 
lapozz bele az alábbi képre kattintva:
Olyan foglalkozásformát szerettem volna találni, ami egyaránt jó azoknak, akik budapestiek, de azoknak is, akik bárhol laknak az országban-világban - hiszen csak egy kattintásra vagyunk egymástól!Összehasonlítottam a kétféle foglalkozásforma jellemzőit egy táblázatban:

nagyításhoz kattints a táblázatra
A brosúrában további részletek is olvashatóak a foglalkozás menetét tekintve!
0 megjegyzés:

Recommended Post Slide Out For Blogger