2016. március 23.

Türkiz húsvéti tojások, modern és klasszikus stílusban


Többünk kedvence a türkiz szín ... amelyet egyéb festékekkel, alapanyagokkal, díszekkel kombinálva igazán elegáns és különleges húsvéti tojásokat is készíthetsz.

1. A megfestett tojásokra az arany festéket csak ráspricceled egy ecsettel. Nagyon-nagyon picit fel kell hígítani az arany festéket vízzel.


2. Arany színű filctollal modern mintákat is festhetsz rá:


3. Ragassz dekupázsragasztóval összetépett türkiz mintás papírdarabokat a tojás felületére:


4. Utólag lehúzott ragasztócsíkkal is megfestheted a tojásokat.


5. Földbarna akrilfestéket is spriccelhetsz a tojásokra, így inkább egy rusztikus változatot kapsz:6. Persze, a dekupázs sem maradhat el! A szalvéta kitépkedett mintáit matt, vagy fényes vízbázisú lakkal is felragaszthatod.


7. Ragaszthatsz a tojások felületére formalyukasztóval kivágott virágokat is.


8. Arany füstfóliát is maszatolhatsz ide-oda. A felületét oldószeres lakkal le kell kenni, ezért csak dísztojásokhoz használd!


9. Apró strasszkövekkel is díszítheted.
10. Csak egyszerűen befested a tojásokat, a festékhez változó mennyiségű fehér festéket adva, hogy többféle színárnyalatod legyen. milyen jól néznek ki így együtt!


11. Fehér festékkel kiegészítve rusztikusan foltosra festheted:


12. Ha nagyon rusztikusban gondolkodsz, amolyan "farmhouse" stílusban, akkor a felületet picikét antikolni kell umbra antikoló pasztával:


13. Levegőn száradó gyurmával is díszítheted, azonos színűre átfestett zsinórral:, kontúrozóval kiegészítve - nézd meg az erről szóló korábbi bejegyzést!
Forrás: honestlyyum.com, pinterest.com, styleathome.com, coastalliving.com, dreamstime.com, mychicadventure.com, kattyscosycove.blogspot.com, suite707.wordpress.com, sheknows.com, gushmag.it, simplysophisticatedcooking.wordpress.com, artfashion.am, 

0 megjegyzés:

Recommended Post Slide Out For Blogger