2016. július 3.

Általános tájékoztató - on-line foglalkozások
Otthonról, kényelmesen, a számítógéped monitorján követheted egy-egy tárgy elkészítésének menetét, magyarázatokkal, élőben, mintha egy tévéközvetítést néznél - de ez sokkal jobb annál, hiszen interaktív és valós idejű.

Folyamatosan kapcsolatban lehetsz velem egy chatfalon keresztül, ahová a kérdéseid, megjegyzéseid elküldheted, amelyekre azonnal szóban válaszolok.
 • Idő- és költségtakarékos, nem kell sehová utaznod, parkolnod, cipelned, a világ bármely pontján lehetsz.
 • A filmeket a későbbiekben bármikor visszanézheted, akár a tárgy majdani készítése közben is, ha elakadnál.
 • A kérdéseidre azonnal választ kapsz.
 • Tagja lehetsz egy jóhangulatú csapatnak. 

Te nem dolgozol, csak én - ez ugyanis több résztvevővel már követhetetlen lenne ...A foglalkozások időtartama: 1 óraAz elmúlt években már több százan vettek részt az on-line foglalkozásainkon, Magyarország és a világ számos pontjáról.


1. Töltsd ki az adott foglalkozáshoz kapcsolódó jelentkezési lapot (ez a foglalkozás kiírásában található minden esetben) - itt a neved és az e-mail címed kell megadnod. 
(Ha értesítést kaptál e-mailben a törzsvásárlói státuszodról, pipáld ki az erre vonatkozó jelölő négyzetet!)

2. Vásárold meg a webshopban az adott foglalkozáshoz tartozó jegyet. A foglalkozás kiírásában is mindig megtalálod az ehhez tartozó linket. A Re-Kreatív Shop törzsvásárlóinak a foglalkozások ingyenesek.
(A törzsvásárlói programról itt olvashatsz.)

3. E-mailben elküldjük a csatlakozáshoz szükséges linket.
Minden foglalkozáshoz más-más link tartozik!
A felugró ablakba írd be a teljes neved és nyomd meg az Enter gombot - már bent is vagy a foglalkozás interaktív felületén.
Anonim, nem beazonosítható módon, vagy csak keresztnévvel, nicknévvel nem lehet résztvenni a foglalkozáson.

A foglalkozás asztali számítógépről, vagy mobil eszközről is követhető.
(Ez utóbbi esetben győződj meg arról, hogy elég erős-e a wifi jel.)

Ha a foglalkozásról "elkésel" és a filmet már elindítottuk, nem biztos, hogy a videókép nálad is megjelenik. Ha ezt tapasztalod, jelezd a problémádat a chatfalon.

CSATLAKOZÁS ELŐTT EZT TEDD
RÉSZLETES LEÍRÁS A "TECHNIKAI IGÉNY" ALATT

- jelentkezz ki és zárd be a gépeden futó alkalmazásokat
- tisztítsd le a géped háttérmemóriáját a CCleaner, vagy bármilyen hasonló programmal - ez a legfontosabb, amit meg kell tenned!
- indítsd újra a géped
Ezek kb. 10 percet vesznek igénybe.

A nem megfelelő gép konfiguráció hiányából és/vagy az alábbiakban részletezett előkészületek elmaradásából származó problémákért nem vállalunk felelősséget.

Amennyiben tőlünk eredő technikai probléma lépne fel (mert teljes mértékben ez sem zárható ki, hiszen a háttérben szoftver és hardver is dolgozik), azt mi azonnal látjuk (a foglalkozást két számítógépen követjük).


1. A Re-Kreatív webshop törzsvásárlóinak a foglalkozások teljesen ingyenesek. (Egyes különleges alkalmak kivételt képezhetnek, de ezt a kiírásban jelezzük.)
A Törzsvásárlói programunkról itt olvashatsz bővebben.

2. A foglalkozások díja egységesen 1.400,-Ft, amiből 500,-Ft-ot a Re-Kreatív webshopban levásárolható kupon formájában minden alkalommal visszatérítünk. Az árak az ÁFA-t tartalmazzák. 
(Egy vásárlásnál csak egy kupon vehető igénybe.)


3. Lehetőség van Egyéni on-line foglalkozásokra is
- előre megbeszélt, egyeztetett időpontban 
- a részvétel díja: 1500,- Ft/óra


Részletes leírás
Semmi különös technikára nincsen szükséged, hiszen csak egy linkre kell kattintanod, de a gépednek rendelkeznie kell egy minimális konfigurációval!

Az asztali géped lehetőség szerint vezetéken csatlakozzon az internetre, wifi-n keresztül nem lesz feltétlenül jó a kép és a hang, mert sok múlik a jel erősségén.

A közvetítés linkjét javaslom, hogy ne Internet Explorerrel, hanem GOOGLE CHROME vagy Firefox böngészővel nyitsd meg!

Minimális gép konfiguráció:
(ennek a gépek legnagyobb része megfelel) 
- 2 magos (és NE Celeron) processzor, 
- 4GByte RAM, 
- külön videókártya (min. 1GByte videó RAM-mal, de még jobb a 2GByte)

 • Bár "filmet" látsz a foglalkozások ideje alatt, technikailag nagyban különbözik pl. egy YouTube film megnézésétől: a rendszer egyidőben közvetít mozgóképet (film), hangot (amikor én beszélek) és szöveget (chatfal). Ez a hármas egy komplexebb rendszer, ami jobban igénybe veszi a számítógéped kapacitását.
 • Ha olyan jellegű problémát észlelsz, hogy nem indul el a film, vagy elindul, de egy idő után megáll, ha nem látod a videoablakot, vagy nincs hang - ezekre a saját gépeden kell megoldást találnod, mert ezek nem a közvetítő rendszer esetleges hibájára vezethetőek vissza.
 • Szükség van arra, hogy felhasználói szinten néhány alapvető "karbantartást" meg tudj tenni a gépeden. Ahhoz, hogy zavartalanul élvezhesd a közvetítést érdemes pár dolgot elvégezni:
 1. Többféle internet böngésző létezik (pl. Explorer, Firefox, Chrome) - javaslom, hogy csatlakozáshoz a Chromot vagy a Firefoxot használd, ezek is letölthetőek ingyenesen.
 2. Csatlakozás előtt zárj be minden más futó alkalmazást és indítsd újra a géped. A futó alkalmazások bezárása azt jelenti, hogy a programokból ki kell lépni (Kijelentkezés), vagyis nem elég csak lezárni a piros iksszel ... Ilyen programok kiemelten pl. a Skype, a facebook, a messanger, vagyis minden olyan alkalmazás, ami a háttérben futhat.
 3. Ahhoz, hogy ez a fentebb említett "hármas" működjön, a gépeden telepítve kell legyen az Adobe Flash Player (ez alapjáratban szinte az összes gépen rajta van). A program egyébként ingyenesen letölthető.
 4. Általában szólva, a gépek háttérmemóriája nagy igénybevételnek van kitéve, egy mindennapos rutinhasználat mellett is. Figyelmet kell fordítani arra, hogy vírusoktól mentes legyen, mert ezek (túl az egyéb okozott károkon) nagyon le tudják lassítani a gépet, továbbá, a háttérben a teljes tevékenységünk naplózásra kerül (ha akarjuk, ha nem): a gép megjegyzi a látogatott weboldalakat, jelszavainkat, a legtöbb weboldal sütiket (cookies) használ és tárol, stb. stb. Egy idő után ezek az adathalmok is nagyon lelassítják a gépet. Időről-időre a háttérmemóriát ki kell takarítani, amihez én a CCleaner nevű, ingyenesen letölthető programot használom. Ha nem tudod eldönteni, hogy használd-e, vagy sem, kérj segítséget egy hozzáértőtől. (Amúgy nagyon egyszerű, telepítés után csak el kell indítani egy gomb megnyomásával a takarítást és kész.)
  Nagyon fontos, hogy csatlakozás előtt a géped letisztítsd a CCleaner programmal. 
 5. Legvégső esetben - bár ez nagyon kirívó lenne -, a számítógéped tűzfala úgy van beállítva, hogy nem engedi át ezt a "hármast", vagy annak csak egy részét.
Ha problémát észlelsz, ezeknek kellene utánajárni:

Ha esetleg a géped régebbi, még Celeron processzorral és pl. csak 2GByte RAM-mal rendelkezik - ezek sajnos nagyon gyenge konfigurációk, sem a Talk Fusion, sem más webkonferenciák jó minőségű megtekintésére nem alkalmasak.

Lehet, hogy a gépben, vagy laptopban nincs külön videókártya, így az eleve kevés alapmemóriából még elvesz a rendszer a grafika számára.

Fontos, hogy ne legyen több ablak, böngésző megnyitva, de annál az egynél is csak egyetlen egy, a közvetítésé, mert mindegyik külön memóriát igényel!
Például a skype, valamint a többi azonnali üzenetküldő alkalmazás (viber, facebook messenger) és/vagy a böngészőben lévő egyéb fülek (gmail, facebook, stb. stb.) legyenek szintén bezárva, pontosabban, ezekből az alkalmazásokból ki kell lépni - Kijelentkezés! Nem elég a piros X-szel bezárni, mert attól a háttérben még futnak. A Feladatkezelőből (ALT+CTRL+DEL) könnyen eléred ezeket az alkalmazásokat. 

Ilyen esetekben tapasztalhatod azt, hogy "nem reagál" a gép, leáll a kép, vagy nincs hang.


A foglalkozásokon való részvétellel elfogadod, hogy:
- közted és a Re-Kreatív Shop között jogviszony létesül, ami jogokkal és kötelezettségekkel jár.
- jogod van ahhoz, hogy a foglalkozáson szakszerű tájékoztatásban részesülj, hogy a későbbiekben is hasznosítható tudást szerezz, hogy mindenkor pontos tájékoztatást kapj a felhasznált alapanyagokról, hiszen ezek viselkedése - gyártótól függően - eltérhet,
- a bemutatott dizájn és a hozzá tartozó technika alapján díszített tárgyak oktatása saját célra történik, ebben a formájában, vagy ehhez megtévesztésig hasonlító megjelenésében kereskedelmi forgalomba ilyen tárgyak nem hozhatóak, bemutatókon, kiállításokon mintadarabként nem használhatóak,
- a bemutatott dizájn és a hozzá tartozó technika alapján díszített tárgyakkal nem szervezhető saját foglalkozás (a tárgyaknak ebben a formában, vagy ehhez megtévesztésig hasonlító megjelenésében), de az elsajátított technika szabadon használható, természetesen,
- a bemutatott dizájn és a hozzá tartozó technika alapján egyénileg díszített tárgyak nem tekinthetőek "saját" alkotásnak. A róluk készített fotók bármilyen formában megjeleníthetőek közösségi oldalakon, blogokon, stb, de hivatkozással kell ellátni és egyértelműen utalni arra, hogy a Re-Kreatív Shop foglalkozásán készültek.
- a bemutatott dizájn és a hozzá tartozó technika alapján díszített tárgyak elkészítésének lépésről-lépésre bemutatása semmilyen formában nem tehető nyilvánossá.

A foglalkozások szervezője a Re-Kreatív Shop, www.re-kreativ.hu
Amennyiben kérdésed, észrevételed van, keress meg bennünket elérhetőségeink bármelyikén.

A jelentkezéskor megadott adataid biztonságban vannak, az erre vonatkozó irányelveinket itt olvashatod.


0 megjegyzés:

Recommended Post Slide Out For Blogger