2019. január 15.

A decoupage papírokról röviden

Decoupage technikához különböző papírokat ragaszthatunk változatos felületekre: decoupage papír, szalvéta, rizspapír, rizsszalvéta.


Rövid összefoglaló a decoupage papírjaink használatáról. Bővebb információt a cikk végén is megtalálható letölthető e-füzetünkben találsz, lépésről-lépésre leírással: Kisokos sorozat - decoupage papírok

A leírások a Re-Kreatív decoupage papír kollekcióra vonatkoznak és nem feltétlenül helytállóak tetszőleges papír esetében.
A papírminőség jelentősen befolyásolhatja a felhasználást!

Számos papírfajta kipróbálását követően döntöttünk arról, hogy mire készüljenek a papírok, figyelembe véve a felhasználás sokféle módját is.
Arra törekedtünk, hogy minél egyszerűbb legyen a ragasztástechnika és változatos felületek díszíthetőek legyenek, akár nagyon kevés előzetes tapasztalattal is.
2. Lakkok, befejező lakkok a felület védelmére


További részleteket ide kattintva olvashatsz.

Az elképzeléseinkhez azért fontos a megfelelő papírminőséget kiválasztani, mert ezek eldolgozása és a ragasztás technikája is különbözik!
Mit jelent ez a gyakorlatban?
- decoupage esetében nem csak az a kérdés, hogy hová tedd a mintát a felületen, hogy szép legyen, hanem az is, hogy a felragasztott decoupage papírt, rizspapírt, vagy szalvétát hogyan dolgozod el! Milyen festési, vagy eldolgozási technikákat, módokat választasz ahhoz, hogy minőségi darabok kerülejenek ki a kezeid közül?
Az is számít, hogy milyen ecsettel dolgozol, hiszen a hobbi technikákhoz az ecsetek nélkülözhetetlenek! Ha nem tudod eldönteni, hogy mikor mit használj és tanácsra van szükséged, hívj bennünket, szívesen segítünk!

Ha kérdésed van, szívesen megválaszoljuk, keress meg bennünket! - KAPCSOLAT

Töltsd le a Kisokos e-füzetünket, amiben lépésről lépésre végigvezetünk a decoupage papírok használatán!


Nézd meg a kapcsolódó kisfilmet is, ahol a gyakorlatban láthatod, hogy mennyire egyszerű a papírt felragasztani!





0 megjegyzés:

Recommended Post Slide Out For Blogger